Grondonderzoek sondering

Share Button

Sondering is een veel gebruikte vorm van bodemonderzoek waarbij in kaart wordt gebracht wat de bodemgesteldheid is en welke funderingsmethode het beste toegepast kan worden. Belangrijke informatie als u van plan bent om te gaan bouwen. Verzakkingen of scheuren in de fundering door een slechte bodem is tenslotte het laatste waar u op zit te wachten. Konings Grondboorbedrijf is gespecialiseerd in sondeeronderzoeken en geeft u een helder inzicht in de bodem.

Professioneel bodemonderzoek met sondering

De sondering door ons bedrijf wordt uitgevoerd door onze sondeerwagen. Hierbinnen bevindt zich een hydraulische pers die een sondeerstaaf de grond in drukt. Deze zogenaamde sondeerconus wordt met een voortdurende snelheid van twee centimeter per seconde de grond in gedrukt en geeft grafische gegevens. Dit zijn onder andere data zoals de kracht die nodig is om door de grond te drukken en geeft inzicht in de vastheid van de grond.

Hierdoor kunnen wij u een helder inzicht geven in de draagkracht van de bodem. Belangrijke informatie waarmee u een gefundeerde keuze kunt maken over de juiste funderingsmethode. Ook kunt u mogelijk besparen op het gebruik van beton en/ of metaal.

Vraag het onze sondeer specialist

Wilt u graag meer informatie over bodemonderzoek door sondering of een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan vrijblijvend contact op, wij zijn u graag van dienst.