Nieuw bij Konings Grondboorbedrijf: de mini sondeerrups

Share Button

Nieuw in de vloot van Konings Grondboorbedrijf: de mini sondeerrups. Een compact apparaat waarmee we ook sonderingen en grondmetingen kunnen uitvoeren op locaties die beperkt toegankelijk zijn.

De mini sondeerrups van Konings Grondboorbedrijf

De mini sondeerrups van Konings Grondboorbedrijf

Bodemonderzoek met de mini sondeerrups

Met de toevoeging van de mini sondeerrups behoort Konings Grondboorbedrijf tot een van de weinige grondboorbedrijven in Nederland die over dit materieel beschikt. Met deze sondeerrups zijn we in staat om ook sonderingen uit te voeren op locaties die moeilijk te bereiken zijn voor grote sondeerunits. Denk hierbij aan tuinen, smalle ruimtes tussen gebouwen of locaties die niet zwaar belast mogen worden zoals dijken of spoorprojecten. Een ander voordeel is dat alternatieve conussen gebruikt kunnen worden om grotere dieptes met minder kracht te bereiken. En door zijn door zijn rupsbanden kan hij ook prima uit de voeten op moeilijk begaanbaar terrein.

Een waardevolle toevoeging aan onze vloot waarmee we onze dienstverlening letterlijk en figuurlijk nog meer op maat maken.

Specialist in sonderingen

Meer weten over de diensten van ons grondboorbedrijf of een sondering voor uw (bouw)project? Neem dan vrijblijvend contact op, we zijn u graag van dienst.

Sondering in Weert

Share Button

Op verzoek van de Gemeente Weert werd ons gevraagd een sondering uit te voeren om het draagvermogen van de ondergrond en de bodemgesteldheid te kunnen bepalen . Hiervoor hanteren we de NEN5140 norm.

 

Bronbemaling Arnemuiden

Share Button

Onze opdracht was de bronbemailing te verzorgen voor een nieuwbouw project.

Gezien de hoge grondwaterstand was bemaling nodig om de bouw van een kelder mogelijk te maken.